WEBINAR: Premiul Saharov 2021

Rolul UE în promovarea drepturilor omului

Friday 15 October 2021 12:00 14:00
Online
Romania

În data de 15 octombrie 2021, începând cu ora 12:00 (ora României), Biroul de Legătură al Parlamentului European în România organizează webinarul "Premiul Saharov 2021: Rolul UE în promovarea drepturilor omului", destinat studenților, dar şi celor interesaţi de promovarea drepturilor omului şi de măsurile luate de UE pentru a asigura respectarea acestora atât în statele membre, cât şi în afara acestora.

Evenimentul aduce în fața publicului un dialog cu membri ai Parlamentului European și experți în politici europene pe tema importanței Premiului Saharov în promovarea respectării drepturilor omului și libertăților fundamentale şi a angajamentului Parlamentului faţă de protejarea acestor drepturi.

INVITAȚI:

        • Eugen Tomac, membru al Parlamentului European (PPE)

        • Nicolae Ștefănuță, membru al Parlamentului European (RE)

        • dr. Ruxandra Ivan, Conferențiar universitar, Universitatea București – Facultatea de Științe Politice

        • dr. Mihai Sebe, coordonator, Serviciul Studii Europene, Institutul European din România

MODERATOARE: Carmen Gavrilă, jurnalist 

Deschiderea evenimentului va fi realizată de către Mădălina Mihalache, Șefa Biroului Parlamentului European în România


Lista nominalizaților la Premiul Saharov 2021, cât și mai multe detalii despre ediția de anul acesta, pot fi găsite accesând link-ul: http://epfacebook.eu/PremiulSaharov_Detalii  

Participarea este gratuită. Locurile sunt limitate, iar participarea va putea fi posibilă în ordinea primirii formularelor de înscriere. În urma înscrierii, participanții vor primi link-ul de acces la atelierul online şi vor putea interacţiona direct cu invitaţii. 

Evenimentul va fi transmis  LIVE pe pagina de Facebook a Biroului Parlamentului European în România